Gisteren, op 2 december 2018, hield de nieuwe politieke partij Be.One haar eerste intern congres van militanten en actieve leden. 31 afgevaardigden die de actieve leden (militanten) vertegenwoordigen, hebben verschillende amendementen op het partijmanifest en op het interne reglementen gestemd. Dyab Abou Jahjah werd verkozen tot partijvoorzitter. De partij verkoos ook 13 partijraadsleden.

Abou Jahjah bedankte de afgevaardigden voor hun vertrouwen en benadrukte dat het zijn belangrijkste prioriteit was om sterke instellingen binnen de partij op te bouwen en zijn aanwezigheid aan de basis te bevorderen en meer mensen te activeren om miltant te worden voor de zaak van radicale gelijkheid en nieuwe politiek. “We zijn niet alleen een verkiezingsmachine, we zijn een partij die een beweging en een nieuwe ideologische strooming vertegenwoordigt, we bouwen voort op ideeën en dit is onze kracht”, voegde hij eraan toe.
Be.One is van plan om deel te nemen aan de komende federale en regionale verkiezingen van mei 2019 in alle drie de regio’s van het land: Vlaanderen, Brussel en Wallonië.

Share This